måndag 12 februari 2018

Parmesanstuvad grönkål


Hur gott ät inte grönkål, eller svartkål för den delen? Tillsammans med lite parmesan och grädde blir det himmelskt, jag lovar.
Det här är ett snabblagat recept där vi valde att lägga till köpt färsk ravioli med svampfyllning, men det är ju valfritt.

Det här behövs till 2 portioner: 0,5 gul lök / 2 vitlöksklyftor / 200 g grönkål / 0,5 röd chilifrukt / 2 dl vispgrädde / 1 dl riven parmesanost / örtsalt svartpeppar från kvarn / olivolja att fräsa i
50 g skållad sötmandel

Börja med att rosta mandeln i en torr stekpanna. När de svalnat grovhackas de.
Koka upp pastavattnet.
Skala och skiva den gula löken fint. Skala och finhacka vitlöken samt finhacka chilifrukten. Riv eller hacka grönkålen grovt, ta bort de grövsta stammarna.
Häll lite olivolja i en stor stekpanna, värm upp på medelhög värme. Fräs lök, vitlök och chili utan att det tar färg. Lägg i kålen och rör om till kålen tappat sin spänst. Slå på grädde och lägg i osten under omrörning. Smaka av med örtsalt och svartpeppar.
Koka den färska pastan enligt anvisningarna på förpackningen.

Servera pastan tillsammans med den parmesanstuvade kålen, riv gärna över ytterligare parmesan och avsluta med rostad mandel på toppen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar