lördag 8 juli 2017

Non stop cookies


Kakor, sega kakor med crunch och lätt kolamsak, perfekta att ha på lut i frysen. Om det skulle bli några kvar och om det skulle dyka upp oväntat besök ;-)

Egentligen borde man ju baka cookies oftare, det går ju så himla snabbt och det går att smaksätta dem nästan hur som helst. Just de här innehåller både Non stop och Virgina jordnötter.

Det här behövs till 30 cookies: 230 g rumsvarmt smör / 1,5 dl råsocker / 1,5 dl farinsocker / 1 medelstort ägg / 5,5 dl vetemjöl / 1,5 tsk bikarbonat / 1 krm salt / 2 dl Virginia jordnötter / 300 g Non stop

Sätt ugnen på 190 grader och varmluft, om du inte har varmluft 210 grader.
Vispa smör och socker pösigt i en bunke. Ha ner ägget under fortsatt vispning.
Blanda de torra ingredienserna i en annan bunke och häll ner i smörvispet under omrörning. Blanda till sist ner jordnötter och Non stop.
Dela degen i 30 lika delar och rulla dem till bollar. Lägg bollarna på bakplåtpappersklädda plåtar. Platta till bollarna. Grädda kakorna ca 10-12 minuter.
Låt kakorna svalna på plåten och låt dem sedan kallna på galler.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar