torsdag 21 juli 2016

Tacos med ananassalsa och guaccamole


Egentligen är jag inget superfan av tacos, men någon gång då och då är det gott. Vi kör oftast kycklingfärs och kryddar upp själva med kebabkrydda, spiskummin, koriander, lite socker, buljong och vatten.
Jag tycker det är väldigt gott med lite sött till, gärna smaksatt med ananas, givetvis heminlagda jalapenos, guaccamole och lite sallad.
Recept på inlagd jalapeno/chili finns HÄR.



Det här behövs till ananassalsa: 6 stora tomater / tre fjärdedelar av en färsk super sweet ananas / 1 vitlöksklyfta / 2 msk finhackad rödlök / tre fjärdedelar av en röd spansk peppar / 1 tsk spiskummin / 1-2 tsk örtsalt / 1 tsk torkad koriander

Dela tomaterna och ta bort kärnorna, finhacka tomatköttet. Finhacka ananas och chili, riv vitlöken fint på rivjärn. Blanda ihop, om det skulle bli mycket vätska från tomaterna kan det hällas bort, allt efter tycke och smak. Smaksätt med spiskummin, örtsalt och koriander. Låt stå en stund och ta smak.

Det här behövs till guaccamole: 1 mogen avocado / 1 vitlöksklyfta / 0,5 röd spansk peppar / saft från 0,5 lime / 2-4 msk creme fraiche / örtsalt

Finhacka pepparfrukt. Finriv vitlöken på ett rivjärn. Finhacka avocadon och mosa den sedan med en gaffel till en jämn massa, rör ner pepparfrukt, vitlök och limesaft. Rör ner creme fraiche och smaksätt med örtsalt.

Smaklig spis!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar