lördag 28 februari 2015

Grillat ytterlår med chimichurri, baba ganouch och whiskysås


Kryddigt och hett från grillen så här i slutet av februari är inte så dumt om jag får säga det :-)

Vi tog fram en bit hängmörat ytterlår från Mysinge kött på Öland, saltade och pepprade. Körde det till 56 grader på grillen. Lyfte av köttet, täckte det med chimichurri och lät det vila. Gissa om det blev gott?

Recept på whiskysås finns HÄR
Recept på baba ganouch (aubergineröra)finns HÄR

Till 4-6 portioner behövs: 1 kg hängmörat ytterlår / salt och peppar
Chimichurri: 1 spansk peppar / 6 vitlöksklyftor / 4 dl finhackad persilja / 0,5 dl äppelcidervinäger / 1,5 dl rapsolja / 0,5 dl olivolja / flingsalt / grovmalen svartpeppar

Ta fram köttet så att det blir rumstempererat.
Förbered grillen i god tid, auberginerna till baba ganouchen ska grillas före köttet.
Finhacka pepparfrukt och vitlök, blanda med persilja. Häll i vinäger och olja, rör om ordentligt. Smaka av med salt och peppar.
Gör baba ganouch och sås färdigt.
Krydda köttet runt om med salt och peppar. Grilla på riktigt het grill, använd köttermometer för att kontrollera när köttets innetemperatur når 56 grader. Lägg köttet på ett fat med kant, täck köttet med chimichurri. Lägg en folie ovanpå och låt köttet vila ca 5-10 minuter.
Skär upp i knappt centimeter tjocka skivor och servera direkt.
Smaklig spis ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar