torsdag 14 december 2017

Mandelbiscotti med pistage


Kakor och bakverk med mandel förknippar jag väldigt mycket med jul, är väl kanske för att jag är uppvuxen med mandel till glöggen och mormors mandelmusslor fyllda med grädde och hallonsylt :-)

Det här är varken en kaka eller en mussla utan en biscotti, men den är proppad med mandel och pistagemandel.

Det här behövs till ca 30 st: 100 g sötmandel / 75 g pistage mandel / 4 dl vetemjöl / 2 dl strösocker / 0,5 vaniljstång / 0,25 tsk bakpulver / 1 nypa salt / 2 ägg

Sätt ugnen på 175 grader.
Skålla och skala sötmandlarna. Rosta dem till de får lite färg. Hacka dem och pistagemandlarna.
Blanda de hackade mandlarna med mjöl, socker, fröna från vaniljstången, bakpulver och salt i en bunke. Knäck i äggen och arbeta ihop till en deg.
Dela degen i två delar, rulla till längder.
Lägg längderna på bakplåtpappersklädd plåt. Grädda dem i mitten av ugnen ca 25 minuter. Låt dem svalna något och skär dem i bitar och lägg tillbaka dem på plåten med snittytan uppåt.
Sänk temperatuen till 120 grader. Torka biscotterna i ca 20 minuter till de är helt torra.

De kavlade lövkakorna finns i inlägget innan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar