fredag 17 november 2017

Rostade kastanjer


Årets Blossa, Blossa 17 Old Delhi, en vit glögg med både klassisk smak men också mango, spiskummin och en hint av chili, kräver allt lite nya glöggtillbehör.
Pepparkakor matchar kryddningen men det gör inte den klassiska ädeloströran. Däremot passar de här Kryddiga nötterna alldeles ypperligt

Vi testade rostade kastanjer som fick tudelat omdöme. Jag tycker om den nötiga smaken, men andra tyckte inte om konsistensen.

Skär ett kryss i toppen med en vass kniv. Häll lite olja i en gjutjärnsstekpanna eller plåt. Blanda runt kanstanjerna i oljan och strö på rikligt med flingsalt.
Rosta kastanjerna antingen i ugn, 225 grader ca 20-30 minuter eller över glöd/eld.
Låt dem svalna något innan servering. Eftersom de ska ätas varma är det bra att ha servetter till hands och gärna någon liten dessertkniv till hjälp när de bitvis hårda skalen ska tas bort.
Servera dem gärna tillsammans med lite mjukrört smör smaksatt med citronzest och lite örtsalt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar