onsdag 25 oktober 2017

Ostfrallor


För någon månad sedan fikade vi hemma hos dottern, hon bjöd på hembakade ostfrallor. To die for! Eftersom jag inte hade något recept fick det väl bli ett då ;-)

Det här behövs till 12 stora portionsbröd: 75 gr jäst / 5 dl kall mjölk / 1 msk flingsalt / 1 msk honung / 2 dl vetekli / 75 g rumsvarmt smör / ca 10 dl vetemjöl special eller Manitoba cream
ägg till pensling / ca 2 dl riven lagrad ost att strö ovanpå


Lös upp jästen i mjölken blanda ner salt, strösocker, vetekli och hälften av vetemjölet. Knåda degen till en jämn smet, tillsätt smöret i bitar och fortsätt knåda. Tillsätt det sista vetemjölet lite i taget och arbeta degen ca 10 minuter.

Låt degen jäsa ca 1-2 timmar. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och rulla ut 12 st runda småbröd.
Lägg bröden på plåt med bakplåtspapper, pensla bröden med uppvispat ägg och strö över riven ost. Låt bröden jäsa ca en timme.
Sätt ugnen på 220 grader.
Grädda bröden i ca 14 minuter, låt dem sedan kallna på galler utan bakduk.

Smaklig spis!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar