onsdag 17 maj 2017

Rabarberkaka


 En ny sommarfavorit! Kardemumma och rabarber i en skön kombo.

Det här behövs till en form 20x20: 3 dl vetemjöl / 1,5 tsk bakpulver / 1 msk kardemumma / 1 knivsudd havssalt / 100 g laktosfritt smör / 2 dl strösocker / 0,5 dl vaniljsocker / 1 ägg / 1,25 dl mjölk (3%)
Fyllning: 150 g späd rabarber / 0,5 dl råsocker


Klä formen med bakplåtspapper. Sätt ugnen på 175 grader.
Mortla kardemumman, blanda med mjöl, bakpulver och salt i en skål.
Vispa smör och socker vitt och pösigt i en annan skål, tillsätt ägget och vispa till en slät smet.
Rör ner de torra varorna blandat med mjölken. Häll smeten i bakformen.

Skär rabarbern i bitar och lägg den i ett fint mönster på kakan. Strö över råsockret.
Grädda kakan i 10 minuter, sänk sedan värmen till 150 grader och fortsätt grädda ytterligare 50 minuter till kakan är gyllenbrun och genomgräddad, känn med en sticka.
Låt kakan svalna i formen.
Smaklig spis

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar