onsdag 24 maj 2017

Jordärtskockspuré och grillad lammrygg med ramslökssmör


Det här behövs till 2 portioner: 6 jordärtsskockor / samma vikt rotselleri / 2-3 dl vispgrädde / 2-3 dl mjölk (3%) / örtsalt / svartpeppar från kvarn
4 skivor lammrygg / örtsalt och svartpeppar från kvarn
100 g rumsvarmt smör / 10 blad ramslök / örtsalt

Skala och skär jordärtskockor och rotselleri i bitar. Lägg i en kastrull och täck dem med hälften grädde och mjölk. Låt koka upp och koka på svag värme till de är mjuka. Mixa och pressa sedan genom en trådsil. Smaksätt med salt och peppar, justera eventuellt konsistensen med mer grädde/mjölk.
Krydda lammet runt om, och grilla dem hastigt på var sida. Låt dem vila några minuter under folie.
Finhacka ramslöken och blanda med smöret, smaksätt med örtsalt.
Smaklig spis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar