onsdag 31 maj 2017

Belugalinssallad med grillspett


Jag älskar den här årstiden när svenska grönsaker finns i gårdsbutikerna och i trädgårdslandet. Varför då inte passa på att göra en kanongod linssallad på ekologiska belugalinser (jag köper från Kung Markattas sortiment). Vi serverade grillade kycklingspett och en vitlöks- och persiljesås till.

Det här blir inte något sådär jätteprecist recept, utan mer "ta-vad-du-har-i-kylskåpet"-varianten.

Ett kycklingbröst per person som skärs i bitar och marineras i citronsaft, olivolja, örtsalt, svartpeppar från kvarn och lite finhackad rosmarin. Låt marineras 1 timme i rumstemperatur. Trä bitarna på spett och grilla.

Koka linserna enligt anvisningar på förpackningen. När de är färdiga hälls eventuellt kokvatten av. Blanda samman med rödvinsvinäger, olivolja och örtsalt. Till 4 portioner använder jag 0,25 dl vinäger på 1 dl olivolja.
Jag blandade ner grovskurna körsbärstomater, röd paprika, strimlad purjolök och skuren förvälld sparris.

Till såsen används 1 burk creme fraiche, 0,25 burk gräddfil, Någon tesked fransk senap, 0,5-1 finriven vitlök, lite örtsalt och svartpeppar från kvarn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar