torsdag 9 mars 2017

Vegogulasch med linser


Sonen gav mig idé förra gången jag lagade till röda linser, han trodde nämligen att det var köttfärs i soppan :o
Vi hade en burk med ajvar och en påse linser, varför inte testa en vegogulasch. Gott, värmande och hyfsat snabblagat.

Det här behövs till 4 portioner: 1,5 gul lök / 2 vitlöksklyftor / 50 g rotselleri / 3 msk paprikapulver / 1 msk smooked paprika pulver / 1 msk kummin / 2 burkar krossade tomater / 4 dl kallt vatten / 4 buljongtärningar / 0,5 burk start Ajvar relish / 2 dl röda linser / olja att fräsa i

Hacka lök, vitlök och rotselleri. Häll lite olja i en kastrull lägg i hcket och låt det fräsa till det är blankt. Häll i de torra kryddorna och fortsätt fräsa ytterligare några minuter under omrörning.
Häll i tomater och vatten. Låt koka upp och lägg i buljongtärningarna, smaksätt med ajvar relish. Låt koka till grönsakerna är mjuka.
Häll i linserna och låt dem koka med ca 10-12 minuter.
Servera gärna soppan med en klick creme fraiche och lite surkål.
Smaklig spis

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar