onsdag 29 mars 2017

Jordärtskockssoppa toppad med ramslök


Så var det äntligen dags att försöka få upp jordärtskockorna från pallkragen, vilken skörd. Vi planterade tre knölar och plockade upp en varukorg, säkert 5 kilo :o
Vi återplanterade nio knölar till nästa år :-)

Men nu till receptet!
Till 4-6 portioner behövs: ca 0,5 kg jordärtskockor / 3 potatisar / 2 små gula lökar / 25 g smör / 2 buljongtärningar / 1 dl vitt vin / 1 msk vit martini / 3 dl vispgrädde / 2-3 dl mjölk (3%) / 1 tsk örtkryddor

Skala grönsakerna och skär ner i mindre bitar. Bryn dem i smöret. Häll på vin, grädde och mjölk. Lägg till sist ner buljong och de gröna kryddorna. Låt koka ca 20-30 minuter, till de känns mjuka när du känner med en sticka.
Mixa soppan och värm den på nytt, smaka eventuellt av med mer vätska, salt och peppar.

Servera med strimlad ramslök eller hackad gräslök. Smaklig spis

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar