torsdag 10 november 2016

Hallonkakor med glasyr


Det må finnas hur många fancy recept som helt på hippa kakor, men de finns de som överlever all konkurrens. Hos oss är det de enkla som går hem, en enkel mördegskaka med hallonsylt och toppade med lite sockerglasyr.

Det här behövs för ca 40 kakor: 200 g rumstempererat smör / 1 dl strösocker / 1 msk vaniljsocker / 5 dl vetemjöl
Ca 1 dl hallonsylt, florsocker och glykos till glasyren

Blanda alla ingredienserna i en degblandare, eller i en bunke och blanda snabbt ihop till en smidig deg. Dela degen i två delar och rulla dem till två rulla ca 4-5 cm i diameter.
Lägg dem i kylskåp ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 175 grader.
Skär rullarna i 1 cm tjocka skivor. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Tryck en fördjupning mitt i varje kaka. Lägg en liten klick hallonsylt i fördjupningen.
Grädda kakorna ca 12 minuter mitt i ugnen.
Låt kakorna svalna på pappret.
Hall ca 0,5 dl florsocker i en bunke, rör ner glukos lite i taget. Eventuellt kan det behövas spädas med någon droppe vatten, men inte mer än just någon droppe.
Drissla glasyren över kakorna.
Smaklig spis

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar