tisdag 22 november 2016

Glögg och dess tillbehör


Så var det ju det där med årets glögg, Blossa 16. Det var ju ett tag sedan vi provsmakade, men sen kom visst annat emellan.


Jag har aldrig ätit kråkbär, men läst mig till att det är ett bär med ganska fadd smak men fantastisk färg. 
Hur smakar då Blossa 16? Gott! 
En traditionell röd glögg, något mindre söt och en riktigt bra balans mellan sötma och syra.

Vi tyckte den var så pass god att det är första året på länge som vi faktiskt köpt på oss fler flaskor. Någon till att dricka under adventstiden och ett par för vinkällaren ;-)


När vi hade glöggprovningen serverade vi givetvis skållade mandlar och russin till. Pepparkakor med en kräm av lika delar creme fraiche och gorgonzolaost.
Tunnbrödsrullar med finhackad rökt älgstek blandat med färskost och sedan smaksatt med riven pepparrot.


Det fick även bli ett par plåtar  med smördegspinnar, smaksatta med parmesan och oregano coh saltade med flingsalt.
Sätt ugnen på 225 grader, rulla ut smördegen och pensla den med uppvispat ägg. Riv över ordentligt med parmesanost. vik smördegen på mitten och skär tunna remsor. Vrid remsorna flera varv, så många du törs. Lägg dem på plåt, pensla med uppvispat ägg och strö över oregano och flingsalt.
Grädda ca 15 minuter, men passa dem så att de inte blir för mörka. Låt dem kallna på galler.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar