söndag 6 november 2016

eLCas örtkyckling


I vårt hushåll har det här blivit enklassiker sedan jag åt det på ett huvudstyrelsemöte i Helsingborg 2001 eller 2002 :o Länge sen! Javisst, men smaker man inte glömmer :-)
Att det dessutom är enkelt, går att förbereda och går att servera till många gör ju ingenting.

Det här behövs för 4 portioner: 4 kycklingbröstfiléer
Marinad: 1,5 dl vatten / 1,5 msk äppelcidervinäger / 1,5 msk soja / 1 hönsbuljongtärning / 1,5 msk farinsocker / 0,5 msk torkad timjan / 0,5 msk torkad mejram / 0,5 msk torkad rosmarin / 0,5 tsk örtsalt / 1 krm svartpeppar från kvarn / 2 rivna eller pressade vitlöksklyftor
Sås: marinade efter tillagning / 2 dl creme fraiche

Sätt ugnen på 225 grader.
Skär rent filéerna och lägg dem i en ugnsfast form (ganska trångt)
Blanda ihop alla ingredienserna till marinaden och häll över kycklingen. Ställ kycklingen i mitten av ugnen och tillaga ca 30 minuter.
Flytta över kycklingen till en ny form och täck med folie.
Häll av marinaden i en kastrull och vispa ner creme fraiche, låt såsen få ett uppkok.
Servera kycklingen på en varm tallrik tillsammans med såsen.
Vi serverade även sallad och hasselbackspotatis. Smaklig spis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar