tisdag 27 september 2016

Potatis- och purjolökssoppa med rotfrukter


Åter en soppa som är döpt efter huvudingredienserna, men även den här skulle kunna kallas skördesoppa ;-)
Snabblagad och mättande. Krämig och mild men ändå massor av smak.

Det här behövs till 4 portioner: 1 purjolök / 6 potatisar / 1 morot / 100 g rotselleri / 1 l vatten / 1,5 dl vitt vin / 3,5 buljongtärningar / 1 dl  creme fraiche / svartpeppar från kvarn / riven muskotnöt / smör eller olja att fräsa i

Ska grönsakerna och skär i mindre bitar. Häll olja i en kastrull, eller smält smör i en kastrull. Lägg i grönsakerna och låt dem fräsa en stund utan att ta färg. Häll på vin och vatten, lägg i buljongtärningarna. Låt soppan koka upp och låt sedan koka ca 30 minuter till grönsakerna är mjuka.
Mixa soppan helt slät med en mixerstav, smaka av med creme fraiche, svartpeppar och muskotnöt. Servera i varma soppskålar.

1 kommentar:

  1. Härlig färg tack vare morötterna. Älskar ptatissoppa med eller utan rotfrukter. Kraaam pia

    SvaraRadera