lördag 13 augusti 2016

Kokoskaka med en hint av Pina Colada


Jag fortsätter att testa den nya bakformen från Nordic Ware. Eftersom den är så pass mycket större än alla mina andra formar, måste ju alla recept göras om och anpassas.

Den här gången blev jag sugen på kokos och smaksatte en mer normal sockerkaka med kokosgrädde ur Markattas sortiment och lite Pina Colada från spritskåpet ;-)

Det här behövs för en form på 2,6 liter: 3,25 dl strösocker / 250 g rumsvarmt smör / 4 ekologiska ägg / 2 dl kokosgrädde / 0,5 dl pina colada / 2 msk vaniljsocker / 1 dl kokosflingor / 6,5 dl vetemjöl / 2 tsk bakpulver
Rumsvarmt smör till formen

Sätt ugnen på 175 grader.
Pensla formen ordentligt med det mjuka smöret.
Blanda kokosgrädde och pina colada i en bunke. Blanda vaniljsocker, kokosflingor, vetemjöl och bakpulver i en annan bunke.
Vispa smör och socker vitt och poröst. Tillsätt äggen ett i taget. Tillsätt omväxlande de torra produkterna och de blöta till det är en jämn smet.
Skeda upp smeten i den smorda formen, dunka formen mot ett hårt underlag för att få ut eventuella luftbubblor.
Sätt formen mitt i ugnen och grädda kakan ca 70 minuter. Känn efter med en sticka, som ska vara torr.
Låt kakan vila 10 minuter. Stjälp upp kakan och låt den kallna under formen.
Smaklig spis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar