onsdag 6 juli 2016

Senapsstuvade primörer


Återkommer med snabblagad husman. En god stuvning på årets första primörer, morötter och blomkål.
Passar utmärkt till rökt lax, eller som här till lokalt producerade, grillade rökta isterband.

Till 4 portioner behövs: 6 morötter / 0,5 blomkålshuvud / 25 g smör / 0,5 dl vetemjöl / 1,5-2 dl mjölk / 2 dl creme fraiche / 2 tsk grov fransk senap / 1 tsk Dijonsenap / 2 tsk Västervikssenap / 0,5 kalvbuljongtärning / svartpeppar från kvarn / 3-4 droppar citronsaft
4 rökta isterband

Gör i ordning och tänd grillen.

Häll vatten i två kastruller och låt koka upp. Skrapa morötter och skär dem i mindre bitar, dela ner blomkålsbuketterna i mindre bitar. Lägg dem i kokande vatten och låt dem sjuda långsamt till de är mjuka. Häll av grönsakerna i ett durkslag och låt dem rinna av ordentligt.
Smält smöret i en kastrull, vispa ner vetemjölet, tillsätt mjölk och creme fraiche under omrörning. Låt stuvningen sakta sjuda upp under omrörning. Tillsätt senap, buljongtärning och peppar från kvarn.
Smaka av stuvningen med med citronsaft och eventuellt mer senap.

Rör försiktigt ner grönsakerna. Smaklig spis ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar