fredag 9 oktober 2015

Double cheese pie med ramslök


Ett riktigt krispigt ostpajskal fylld med en krämig ramslöksost, fick bli förrätt härom veckan. Vi serverade med en sallad, med pajskalet är så stabilt att det med fördel äts med händerna.

Ramslöken plockade vi i våras, men jag sköljer och torkar den innan jag fryser luftigt i påsar (blåser upp påsarna som ballonger innan jag knyter till dem).

Till ca 20 pajskal behövs: 40 folieformar / 3 dl fullkornsvetemjöl / 100 g smör / 150 g riven extra lagrad prästost / 2 msk kallt vatten

Till ostkrämen behövs: 200 g naturell färskost / 20 ramlöksblad / salt / svartpeppar / ca 20 gräslöksstrån

Blanda snabbt ihop pajdegen, platta ut den och täck med plastfolie. Låt degen vila minst 30 minuter i kylskåp.

Finhacka ramslök och gräslök. Blanda samman ingredienserna till ostkrämen och smaka av med salt och svartpeppar. Ställ svalt att vila.

Sätt ugnen på 225 grader.
Kavla ut pajdegen ca 3 mm tjock, ta ut rundlar och lägg i folieformarna. Tryck ner/lägg en folieform ovanpå, ställ dem kallt ca 20 minuter.
Grädda pajskalen ca 10 minuter, lossa försiktigt den övre folieformen och fortsätt grädda ytterligare 5 minuter.
Låt pajskalen kallna.
Ta ur pajskalen ur folieformarna. Spritsa eller skeda krämen i pajskalen och servera. Smaklig spis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar