torsdag 30 april 2015

Cupcakes med citron och vallmofrön


De flesta har väl bläddrat i och bakat från någon av Leilas böcker. Det här receptet är en variant på cupcakes från Leilas  "A piece of cake".
Härlig konsistens från vallmofröna och en fantastisk friskhet från de ekologiska citronerna. Dekorerade med lite frukt blir det som en liten bakelse :-)


Det här behövs till 20 cupcakes: 3 ägg / 2,5 dl strösocker / 1 tsk vaniljsocker / 100 g laktosfritt smör / 1 dl laktosfri mjölk (3%) / 2 tsk bakpulver / några korn flingsalt / finrivet skal från 2 ekologiska citroner / saft från 1 citron

Frosting: 50 g rumstempererat laktosfritt smör / 7 dl florsocker / 125 g laktosfri creme cheese / 1 tsk vaniljsocker / saft från 0,5 citron.

Sätt ugnen på 175 grader. Ställ ut 20 formar i muffinsplåtar.
Smält smöret och häll i mjölken, dra från värmen. Vispa ägg, socker och vaniljsocker riktigt fluffigt. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Häll mjölk-smörblandningen i äggvispet och rör om. Häll ner mjölblandningen och rör om till en slät smet. Rör till sist ner citronsaft och citronskal.
Fördela smeten i formarna, fyll dem till ca två tredjedelar. Grädda dem i ca 18 minuter. Låt dem svalna i muffinsplåten och sedan kallna helt på galler.

Häll florsockret i en bunke. Vispa ner smör och creme cheese, vispa till smeten är slät. Smaksätt med citronsaft. Spritsa ut frostingen på de kalla cupcaken. Dekorera dem gärna med bär, frukt eller ätbara blommor.
Smaklig spis ♥


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar