söndag 4 januari 2015

Chili cheese och friterade lökringar


Chili cheese och lökringar är ett måste till hamburgare ute på snabbmatskedjorna, inte för att vi hamnar där speciellt ofta men någon gång om året.
Varken lökringar eller chili cheese är speciellt svårt, men det tar lite tid och är kladdigt, framför allt disken efteråt ;-)

Till ca 20 ostbollar behövs: 700 g riven smältost (mild herrgårdsost) / 1 grön chili / 1 röd chili / 1 grön paprika / vetemjöl att rulla dem i
Frityrsmet: 1,5 dl ljust öl / 1,5 dl vetemjöl
Panko (asiatiskt ströbröd) till panering

Blanda fristyrsmeten och ställ i kylskåp en timme.
Finhacka chili och paprika, blanda med osten. Krama ihop till ca 3 cm stora bollar och rulla dem i vetemjöl. Ställ dem i kylen 30 minuter.

Värm frityrolja till 170 grader.

Doppa bollarna i frityrsmeten, se till att de är helt täckta. Rulla dem sedan i panko till de är helt täckta. Fritera bollarna, några i taget, ca 1-2 minuter. Håll koll på dem så att de inte läcker eller spricker.
Kan varmhållas en kortare stund i ugnen på bakplåtspapper i ca 100 grader. Servera dem varma.

Till ca 30 lökringar behövs: 3 gula lökar
Panering: vetemjöl / 2 ägg / panko

Skala och skär lökarna i ca 1 cm breda ringar. Skala av alla hinnorna och täck dem med vetemjöl.
Vispa samman ägg med lite salt. Doppa de mjöliga lökringarna i ägget och täck dem sedan med panko.

Värm frityrolja till 170 grader.

Fritera ringarna, några i taget, ca 1-2 minuter. Håll koll på dem så att de inte bränns.
Kan varmhållas en kortare stund i ugnen på bakplåtspapper i ca 100 grader. Servera dem varma.

Smaklig spis ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar