onsdag 15 oktober 2014

Kokta rödbetor med chevrékräm


Mmmm rotfrukter, närodlade och nyskördade. Kokta i lättsaltat vatten till de är lagom al dente och serverade med en snabbt ihoprörd chevrékräm. Det är inte mycket som slår det!

Som förrätt eller som tillbehör till huvudrätt serverar jag varsin kokt rödbeta.

Det här behövs till 4 portioner: 4 rödbetor / lite salt / ca 100 g chevréost / 1 dl creme fraiche

Skär av kanterna från chevréosten och mosa den med en gaffel, rör ihop med creme fraiche till en slät kräm (jag använde stavmixer). Smaka av krämen, tillsätt eventuellt mer ost.

Borsta av rödbetorna och lägg dem i en kastrull, full med vatten till det täcker. Lägg i en nya flingsalt. Låt koka upp och sedan fortsätta koka ca 30-40 minuter, känn med en sticka att rödbetorna är färdigkokta.
Spola dem hastigt i kallt vatten, skär av bladfäste och rot, skala snabbt av det yttersta skalet med händerna. Det är klart enklast att ha diskhandskar på sig (både för värmen och slippa missfärgning av händerna).
Smaklig spis ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar