måndag 20 oktober 2014

Grillad Mysinge entrecote med lakritsrostade palsternackor


Efter att ha gjort hamburgare på nötfärsen från Ölands kvalitetsprodukter, var vi ordentligt spända på att testa entrecoten. Och jag vill lova att vi inte blev besvikna! 



Kryddade med bara salt och peppar, snabbt grillade på het glöd sedan vila ca 10 minuter innan servering - medium rare.
Till köttet kokade maken en riktigt mustig rödvinssås, medan jag fixade .......


rostade palsternackor:
Sätt ugnen på 200 grader.
Du behöver ett knippe färsk rosmarin, timjan och dragon. Dra av bladen från kvistarna
Skala och dela ner palsternackor i jämnstora bitar. Skala och dela ner en vitlök i klyftor och klyfta ner en halv rödlök.
Häll lakritsolja och olivolja så att det täcker botten på en järnpanna. Lägg i palsternackor, salta rätt så rejält med flingsalt och lägg över de färska kryddbladen. Sätt in pannan i ugnen och låt den stå ca 20 minuter till palsternackorna börjar mjukna. Vänd rund palsternackorna och lägg sedan i vitlök och rödlök och ställ in panna igen ca 10-15 minuter. Passa så att inte vitlöken bränns.


Servera direkt ur pannan så kallnar inte de rostade grönsakerna.
Till det fantastiska köttet drack vi ett utsökt vin, Chateau Fourcas Dupré, som maken fick av sina förra kollegor när han slutade.

Smaklig spis ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar