tisdag 16 september 2014

Pasta carbonara


Absolut snabbaste snabbmaten man kan tänka sig, bara koka lite god pasta, fräsa lite rökt sidfläsk, blanda ihop äggula, grädde och parmesan. Blanda ihop alltsammans och vrid över massor av grovmalen svartpeppar. Voila dinner is served!

Tips! Vi använder Barillas spaghettini no 3, för riktigt kort koktid.

Till 4 portioner behövs: ca 400 g spaghettini kokas enligt anvisning
100 g rökt sidfläsk / 3 äggulor / 1,5 dl vispgrädde / 100 g färskriven parmesan / svartpeppar från kvarn

Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Tärna fläsket fint och fräs i en panna till det är gyllene. Vispa samman äggulor, vispgrädde och parmesan.
Häll av pastan, rör ner pastan i stekpannan  och blanda runt ordentligt. Häll i ägg-grädd-vispet och rör om, låt det stå på plattan max 30 sekunder. Dra över ordentligt med svartpeppar och servera direkt.
Smaklig spis ♥


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar