lördag 2 augusti 2014

Vegetarisk picknickpaj


Paj är den ultimata utflyktsmaten, eller för den delen att ha med till jobbet som lunch. Den här pajen går lika bra att nygjord, uppvärmd eller rumstempererad.

Till 4-6 portioner behövs:

Pajdeg: 3 dl vetemjöl / 150 g kallt laktosfritt smör / 1 msk kallt vatten

Fyllning: 2 dl lagrad riven ost / 100 g fetaost i tärningar / 100 g gorgonzola i tärningar / 150-200 g broccoli / 0,5 tomat i tunna skivor / 15 oliver / några tunna skivor rödlök / 3 ekologiska ägg / 2 dl laktosfri mjölk (3%) / 1 tsk öländsk vitlökspeppar

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg ingredienserna till pajdegen i en matberedare, kör snabbt ihop till en jämn deg. Tryck ut degen i en pajform (gärna med löstagbar botten) även upp på kanterna, ställ den pajformen kallt ca 20 minuter.
Nagga pajskalet i botten och förgrädda ca 15 minuter, klä gärna in kanterna i aluminiumfolie så sjunker de inte ner så mycket.


Förväll broccolin. Lägg osten i botten på det förgräddade pajskalet, fyll på med tomater, broccoli, fetaost, gorgonzola, rödlök och oliver. Rör samman ägg och grädde, smaksätt med vitlökspeppar. Häll äggstanningen över pajen och grädda slutligen i ca 35-45 minuter till pajen har stannat och fått fin färg.

Om pajen ska ätas vid senare tillfälle låter du den kallna, tar den ur formen och delar upp den.
Smaklig spis ♥


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar