lördag 5 juli 2014

Tropisk salsa


Ramlade över en massa fina tropiska frukter i veckan och inspirerad av Grillmästarna fick det bli en tropisk salsa till den grillade vildsvinskarrén.
Maken har fena på att grilla, då gärna lite större köttbitar som får gå länge med indirekt värme i klotgrillen. Recept på grillat vildsvin har jag haft förut (finns HÄR) precis som örtsmör som finns HÄR.
Den den här gången koncentrerar jag mig på tillbehöret istället.

Till 4 portioner behövs: 1 stor mango / 1 stor lime / 1 pepparfrukt / 0,25 färsk ananas / 1 avokado / 1 kruka färsk koriander / salt / svartpeppar

Skala, kärna ur och skär mango i små kuber. Skala, kärna ur och skär avokado i små kuber. Finhacka pepparfrukten. Skala ananasen och skär i små kuber. Finhacka korianderbladen.
Blanda allt i en skål, pressa över limesaft och smaksätt med salt och peppar.

Ja, förresten, kan ju lika gärna tipsa om ett prisvärt och väldigt gott grillvin från Argentina, Trapiche Malbec Oac cask (16554). Vinet har en fruktig och lite rökig smak, perfekt till grillat med andra ord.
Smaklig spis ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar