måndag 7 juli 2014

Grillad kycklingfilé med baba ganoush 2.0


Kyckling på längden, tvären och bredden. Men det är ju så himla tacksamt och snabblagat. Den här gången hade vi tvådelade filéer i frysen, dubbla fördelar så att säga. Snabbtinat och snabbgrillat!
Baba ganoush blev det till även den här gången, men lite upphottad, dubbelt så mycket vitlök som förra gången och något mer sweet chili. Receptet finns HÄR, men som sagt dubblera mängden vitlök och chili ;-)

Till 4 portioner behövs: 1 tvådelad kycklingfilé per person
Marinad: 1 kvist rosmarin / 1 vitlöksklyfta / saft från 0,5 citron / 1 dl olivolja / 1-2 tsk hosinsås / 2 tsk honung / 2 tsk japansk soja / 1-2 msk gorvmalen svartpeppar / 1 tsk örtsalt / 1 tsk flingsalt / 1 tsk tabasco

Finhacka rosmarin och vitlök, blanda samman marinaden och lägg i kycklingen. Låt den marinera ca en timme medan du gör baba ganoushen. Grillas på direkt värme.
Servera med ugnsrostad potatis och sallad. Smaklig spis ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar