söndag 20 juli 2014

Chocolate chip banana muffin


Med flera golfare i familjen blir det ofta bruna bananer över från golfrundorna. Men bananer och choklad går väldigt bra ihop, så varför inte i muffinsform? Servera muffinsen ljumna och de är som en blandning av kladdkaka och fondant ;-)


Det här behövs till 16 små muffins: 150 g smör / 2 dl naturell yoghurt / 2 ägg / 1,5 dl strösocker / 1 msk vaniljsocker / 1 dl kakao / 3 dl vetemjöl / 2 tsk bakpulver / 2 mogna bananer / 200 g marabou mörk choklad

Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret och rör ur den värsta hettan, blanda ner yoghurten. Vispa ägg, socker och vaniljsocker ljust och pösigt. Blanda kakao, mjöl, bakpulver och vetemjöl. Mosa bananerna och blanda ner i smör/yoghurt-blandningen. Hacka chokladen.
Rör ner smör/yoghurt/banan-blandningen i äggvispet. Sikta ner de torra ingredienserna och rör försiktigt till en jämn smet. Rör till sist ner de hackade chokladbitarna.
Skeda upp i muffinsformar. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.
Servera ljumna, med lite bär och eventuellt lite vispad grädde till. Smaklig spis ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar