onsdag 14 maj 2014

Lyxiga hamburgare av högrev


Det finns hamburgare och så finns det HAMBURGARE, sist av alla antar jag, att vi testade att göra hamburgare av nymalen högrev. Jösses! Vilken skillnad!

Det här blir väl egentligen inget riktigt recept, mer vägledning till den perfekta hamburgaren.
Vi malde ca 800 g mör högrev. Blandade ner grovmalen svartpeppar, örtsalt, lite Colmans senapspulver och några stänk hickory smoke.
Väg färsen och dela i tre eller fyra lika delar. Forma burgarna med händerna, se till att de blir hårt packade. Olja dem på bägge sidorna och grilla sen på kolgrill, tänk på att inte ha för hög värme. De ska vara lätt rosa, kännas lätt elastiska. Lägg på lagrad grevéost och låt den smälta.

Det hembakade brödet finns HÄR. Bbq-såsen finns HÄR.

Smaklig spis ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar