måndag 7 april 2014

Rårakor med rårörda lingon


Härlig, snabblagad husman, skala potatis, riv, salta och stek i smör. Kan det bli enklare? Att det sen är supergott är ju ingen nackdel.
Jag äter dem helst med bara rårörda lingon (recept finns HÄR), medan den manliga delen av familjen gärna steker lite rökt fläsk till.

Till 4 portioner behövs: 10 potatisar (gärna fast sort) / 1-3 tsk örtsalt /svartpeppar från kvarn
Smör och rapsolja att steka i

Skala potatisen och riv sedan på mellanstorlek på rivjärnet. Salta och ta ett par varv på pepparkvarnen, blanda om ordentligt.
Värm upp en stekpanna (jag kör på 10 av 12) häll i olja och smält smöret däri. Skeda upp lagom stora (ungefär stora som plättar) rårakor, tryck ut dem något. Vänd efter ca fem minuter eller när de fått fin färg.
Jag brukar varmhålla i ugnen, ca 100 grader, medan jag steker klart.
Smaklig spis ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar