onsdag 16 april 2014

Ramslöksolja


Jag bara älskar den friska smaken av vår, vår som i ramslök Jag konserverar den goda smaken i form av ramslöksolja. Oljan är perfekt att ha som tillbehör till vårens goda mat, smaksätta dressing, soppor och pajer.
Idén fick jag när vi var på Hotell Borgholm för några år sedan och åt Karin Franssons fantastiska våravsmakarmeny.

Till 0,5 liter ramslöksolja behövs: 1 lite ramslök / 2 dl rapsolja / 2 dl olivolja / 1 msk citronsaft

Koka upp vatten i en kastrull med någon nypa salt i . Förväll ramslöken ett par minuter. Skölj dem i kallt vatten och låt dem sedan rinna av.
Hacka dem grovt med kniv och lägg dem sedan i en matberedare eller blender. Mixa bladen ordentligt, häll på olja och citronsaft. Mixa oljan helt slät. Låt oljan rinna av genom silduk. Häll på flaska och förvara mörkt och svalt.
Jag tar tillvara på resterna i silduken och fryser in i portioner, jättegott att ha till soppa eller att smaksätta en paj.
Smaklig spis ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar