söndag 27 april 2014

Örtkryddad korv med chili och ramslök


Jag har blivit en sucker på hemgjord korv, inte nog med att det är VÄLDIGT gott det är även ganska enkelt.
Den här gången passade jag på när fläskfärsen var på riktigt bra pris och bad butiken att mala de fetaste bitarna de hade ;-) Massor av örter och ramslök, en korv med ny smak är född.


Till 15 korvar behövs: 2,1 kg fläsk färs / 1 gula lökar / 2 spanska pepparfrukter / 1 tsk av vardera torkad koriander (blad), mejram, körvel, rosmarin, salvia, timjan, svartpeppar, rosépeppar / 1,5 msk örtsalt (herbamare) / 2 stora vitlöklöksklyftor / skal av 1 citron / 1 knippe ramslök / 1 dl potatismjöl / 0,5 dl torrt vitt vin / korvskinn (1 förpackning)

Spola av korvskinnet med kallt vatten, lägg det i en stor bunke och häll över kallt vatten.

Lägg de torkade örterna tillsammans med peppar och salt i en mortel. Mortla kryddorna ordentligt. Tvätta citronen ordentligt och riv det gula skalet fint. Skala och finhacka den gula löken. Skala och riv vitlöken. Finhacka ramslök och chilifrukter.Ta fram färsen och blanda ner de mortlade kryddorna, vitlöken och citronskalet. Blanda ner vinet, strö över potatismjölet och blanda in ordentligt. Stek en provbit på svag värme, krydda eventuellt upp färsen mer och ställ den sedan kallt.
Förbered kvarnen med korvhorn. Skölj av korvskinnet, spola ur det och trä upp det på korvhornet. Ta fram färsen och stoppa korven, tvinna skinnet mellan korvarna. 



Ställ korvarna kallt minst 4 timmar. Knyt sedan till ändarna och klipp isär korvarna. Glöm inte att picka korvarna före grillning och grilla dem långsamt på svag värme så att de inte spricker.

Smaklig spis ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar