tisdag 29 april 2014

Krämig broccolisoppa


Just nu är det soppdiet här hemma, så ni kan nog räkna med att det kommer en hel del soppor framöver.

Broccolisoppa är en riktig hit, redd med bara lite grädde och smaksatt med creme chese så känns vardagen lite lyxigare.

Det här behövs till 4 portioner: 2 broccolibuketter (500 g) 75 g rotselleri / 0,5 gul lök / 1 stor vitlöksklyfta / 2 hönsbuljongtärningar / 0,75 l vatten / 1 dl torrt vitt vin / 1,5 dl vispgrädde / 0,5 dl naturell creme chese / 0,5 tsk finriven muskotnöt / svartpeppar från kvarn / olivolja att fräsa i

Skär loss de små buketterna från stammen och finhacka stammen / skala och finhacka lök, vitlök och rotselleri.
Häll ca 1 msk olivolja i en kastrull och fräs grönsakerna till de är blanka, men inte har tagit färg. Slå på vatten och lägg i buljongtärningar, lägg i hälften av broccolibuketterna. Låt koka till grönsakerna är mjuka.
Koka upp vatten i ytterligare en kastrull och låt broccolibuketterna koka till de är al dente (lite mostånd).
Ta soppgrytan från värmen och mixa soppan slät med mixerstav eller i matberedare.
Häll av vattnet från broccolibuketterna.
Red soppan med vispgrädde och creme chese, smaksätt med muskot och svartpeppar från kvarn.  Häll upp soppan i varma soppskålar och lägg i några broccolibuketter.
Smaklig spis ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar