fredag 14 mars 2014

Parmesanchips


Det finns absolut inga chips som slår parmesanchips, om ni frågar mig (ostälskare av stora mått). De imponerar definitivt på dina gäster, att de sedan är både snabblagade och superenkla att göra, gör absolut ingenting.
Det enda som behövs är en bit parmesan, grana padano, ett rivjärn och en ugn.

Till ca 40-45 st chips behövs ca 150-200 g parmesan.

Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg bakplåtspapper på en plåt. Riv osten fint lägg i små högar (2-3 cm i diameter) med avstånd emellan. Grädda plåten mitt i ugnen, osten smälter ner och bubblar ordentligt. När osten slutar bubbla och chipsen börjar få färg är de klara att ta ut, ca 5 minuter. Låt dem svalna något på plåten. Lägg hushållspapper på ett galler och lägg chipsen på pappret, låt det mesta av fettöverskottet sugas upp.
Smaklig spis ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar