lördag 4 januari 2014

Kall basilikasås


Familjen älskar SÅS och oavsett vilken mat som planeras är den stående frågan, "Vad blir det för sås?" Den kalla basilikasåsen är lite av favorit bland kalla såser och passar faktiskt till det mesta, rökt fisk, gravad fisk, kallt kött, grillat, pasta ....... som sagt den passar till det mesta.

Det här behövs till 4 dl sås: 4 dl smetana (2 burkar) / 2 msk finhackad gräslök (purjolök) / 4 msk finhackad basilika / 1 msk flytande honung / 1 riven vitlöksklyfta / 0,5 tsk fransk senap av Dijontyp / 0,5 tsk örtsalt / 1 krm svartpeppar

Blanda alla ingredienserna och smaka av med salt och peppar. Låt såsen gärna stå kallt några timmar före servering, men ta ut den ca 0,5 timme före så att den inte serveras kylskåpskall.
Smaklig spis ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar