söndag 1 december 2013

Vaniljpannacotta


Av alla goda pannacottor är vanilj ändå den som står sig längst. Ja inte för att den står längst i kylskåpet eller har längst hållbarhet, utan den smaken man ändå faller tillbaka på efter diverse utsvävningar.
Dessutom går den att variera i det oändliga med färska bär, olika såser eller coulis.

Till 6 glas pannacotta behövs:
5 dl vispgrädde / 2,5 gelatinblad / 3 msk strösocker / 1 vaniljstång

Lägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten. Häll grädde och strösocker i en kastrull, snitta vaniljstången, skrapa ur fröna och ha ner i grädden. Låt grädden koka upp och koka i ett par minuter, dra den fån värmen. Plocka upp vaniljstången. Kram ur vattnet ur gelatinbladen, rör ner dem ett och ett i den varma grädden. Låt svalna ca 10 minuter och ös sedan upp i portionsglas. Ställ glasen i kylskåp att stelna ca 3-4 timmar.

Servera pannacottan naturell eller tillsammans med bär eller bärsås. Smaklig spis ♥


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar