fredag 27 december 2013

Knaprigt knäckebröd


Tunna, knapriga och massor med smak..... mmmmmm ..... bara äta som de är med smör eller med god, smakrik ost.
Att de dessutom är snabbakade gör ju inget?!?

Till 8 brödkakor behövs: 3 dl vatten / 25 g jäst / 1 tsk flingsalt / 1 tsk mald koriander / 1 dl oskalade sesamfrö / 3 dl grahamsmjöl / 5 dl lantvetemjöl

Sätt ugnen på 275 grader och sätt in två plåtar, ovanpå varandra, på nedersta falsen. Smula jästen i en degbunke, häll över fingervarmt vatten och rör till jästen löser sig. Tillsätt salt, koriander, sesamfrö och grahamsmjöl och rör till en lös smet. Tillsätt lantvetemjölet lite i taget till det blir en smidig deg. Låt jäsa i bunken under bakduk ca 45 minuter.
Häll ut degen på lätt mjölat bakbord, dela degen i åtta delar och rulla dem till runda bullar. Kavla ut varje bulle till en tunn, rund kaka, först med slät kavel och avsluta med kruskavel (eller nagga ordentligt). Lägg dem vartefter på bakplåtspapper.
För över bakplåtspappret på den översta av de heta plåtarna och grädda ca 5 minuter till de får fin färg.

Låt bröden svalna på galler innan de kalla läggs i burk.
Smaklig spis ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar