tisdag 13 augusti 2013

Pina colada kaka


Med en hel flaska pina colada som ingen vill dricka, gäller det att vara påhittig. Förra gången blev det glass, den här gången fick det bli en fluffig sockerkaka smaksatt med pina colada.

Till 2 liters kakform behövs: 3 ägg / 2 dl socker / 1 msk vaniljsocker / 3 dl vetemjöl / 2 tsk bakpulver / 75 g smör / 0,5 dl pina colada / 0,5 dl mjölk
Rumsvarmt smör och ströbröd till formen

Smörj formen ordentligt med rumsvarmt smör och bröa in den. Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret och dra det åt sidan, slå i pina colada och mjölk. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. rör försiktigt ner det smälta smöret. Sikta ihop mjöl och bakpulver och rör försiktigt ner det i smeten.
Häll smeten i formen och grädda kakan i mitten av ugnen ca 45 minuter. Känn med en sticka, som ska vara torr.
Låt kakan svalna något innan den stjälps upp. Jag pudrar ofta på lite florsocker precis innan servering.
Smaklig spis ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar