tisdag 6 augusti 2013

Chokladpannacotta med knäckiga mandlar och minimaränger


En dessert för chokladälskaren ;) en pannacotta med kraftig chokladsmak kompletterad med knäckiga mandlar och minichokladmaränger.

Till 3 portioner pannacotta behövs: 3 dl vispgrädde / 0,5 dl kokossocker / 1 msk hemgjort vaniljsocker / 100 g mörk choklad av hög kvalitet / 1,5 gelatinblad
Till mandlarna behövs: 50 g skållad och skalad sötmandel / 1 dl strösocker / 1 msk vatten

Lägg gelatinbladen i kallt vatten, låt dem ligga minst 5 minuter. Koka upp grädde, kokossocker och vaniljsocker. Dra grädden åt sidan. Hacka chokladen, rör ner och låt den smälta i den varma grädden. Rör till sist ner de mjuka gelatinbladen. Häll pannacottan i serveringsskålar och ställ i kylskåp minst fyra timmar.

Häll strösocker och vatten i en tjockbottnad kastrull, låt sockret smälta på medelvärme och få lite knäckig färg. Rör ner mandlarna och lägg sedan ut dem på bakplåtspapper, dela isär dem innan de stelnar.

Servera pannacottan med hela eller hackade mandlar och minimaränger. Smaklig spis ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar