tisdag 23 juli 2013

Pulled pork - dragen gris


Det är väl ingen hemlighet att jag inte är någon stor älskare av griskött. Mycket skeptisk provåt jag, tillsammans med övriga familjen, pulled pork på Bråvallafestivalen och det gav faktiskt mersmak. Sagt och gjort, en karré med ben inhandlades. Den masserades med allehanda kryddor och glömdes i ugnen över natten. Ut plockade vi en välsmakande, mör köttbit utan speciellt mycket likhet med den karré jag är van vid.

Till ett gäng portioner behövs: 1-1,5 kg fläskkarré med ben
Kryddblandning: 1 msk sichuanpeppar / 1 msk rosépeppar / 1 msk grönpeppar / 2 dl barbecuesås (honey chipotle) / 0,5 tsk liquid smoke / 1 tsk rökt paprikapulver / 1 tsk flingsalt / 2 msk olivolja.

Skär loss benet från karrén. Mortla pepparn grovt och blanda ihop alla ingredienserna till kryddblandningen. Massera in kryddblandningen i både karrén och benet. Lägg benet i botten på en 3 liters järngryta, lägg karrén ovanpå och sätt på locket. Sätt in grytan i ugnen och sätt den på 100 grader, låt grytan stå inne ca 9 timmar.
Plocka sönder köttet med en gaffel före servering.
Vi serverade köttet i pannbröd, tillsammans med coleslaw sallad, hoisinsås (blue dragon) och barbecue sås.
Smaklig spis ♥


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar