söndag 14 juli 2013

Kycklinggryta med hetta


Sommar, sommar, men vissa kvällar är lite svalare då lockar det med lite hetta i maten. Att det dessutom är snabblagat gör att det passar även mitt i veckan, trots jobb. Jag serverar grytan med basmatiris.

Till 4 portioner behövs: 3 kycklingbröst / 1,5 msk grön currypasta (Blue Dragon) / 1 msk sambal oelek / 1 tsk vindaloo curry / 1 msk fishsauce / 1 tsk torkade korianderblad / 1 burk kokosmjölk / 300 g frysta juliennegrönsaker / olja att fräsa kryddorna i

Sätt en stekpanna på medelvärme och häll i  ca 1 msk olja, lägg ner currypasta, sambal och curry och bryn kryddorna medan du skär kycklingbrösten i tunna, tunna skivor. Lägg ner kycklingen tillsammans med kryddorna, låt kycklingen bli vit runt om. Ha i fisksås, grönsaker och kokosmjölk. Krydda med koriander och låt koka upp och fortsätta koka i ca 10 minuter. Smaka eventuellt av med mer fisksås.
Smaklig spis ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar