torsdag 18 juli 2013

Biffstroganoff


Grillat i alla ära, men i bland är det gott med lite omväxling. Den här gången fick det bli biffstroganoff gjord på innanlår - inte dumt.

Till 4 personer behövs: 0,5 kg innanlår (skär ned i cm-tunna bitar) / 2 skivade gullökar / 4 finhackade vitlöksklyftor / 2 msk tomatpuré / 2 msk fransk senap (Dijon) / 2 kalvbuljongtärningar / 0,5 l vatten / 1 burk smetana / 1,5-2 dl grädde / 1 msk kalvfond / 1 msk worshirechester sauce / 1 msk Heinz chili sås / 1 msk grovmalen svartpeppar

Fräs löken och vitlöken lätt i en gjutjärnsgryta med smör och olivolja utan att de får färg. Rör ned senap och tomatpuré.
Värm upp en gjutjärnsstekpanna med smör och olivolja. Stek upp innanlårsbitarna, några i taget, så att de får en fin stekyta utan att bli brända. Lägg över i grytan med den frästa löken. Krydda med svartpeppar. Rör ned vätska i stekpannan efter att alla innanlårbitar stekts färdigt och lägg ned buljongtärningar rör om och koka upp. Sila av vätskan och slå i den i grytan.  Låt småkoka på medelhög värme ca 0,5 timme blanda sedan ned smetana och grädde. Låt koka ihop och tillsätt worshirechester sauce och chilisås allt efter smak och tycke. Såsen till grytan ska bli lite simmig utan att bli för tjock så att den lätt kan svepas med köttet och tillbehören in i gommen. 
Servera gärna med kokt potatis eller mjuk klyftpotatis så att all den goda såsen kan fångas upp.
Smaklig spis ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar