tisdag 11 juni 2013

Vaniljglass med kokossocker


Ljuva sommartid, härliga glasstid. Tur att det finns en glasstillsats till min Kitchen Aid!
Jag hittade kokossocker när jag handlade sist, det fick bli huvudingrediensen i glassen. Den blev riktigt krämig, lätt smörkolasmak med massor av vanilj. Måste smakas!

Till 0,75 liter glass behövs: 1 vaniljstång / 2,5 dl mjölk (3%) / 2,5 dl vispgrädde / 1 tsk ljus honung / 8 äggulor / 125 g kokossocker

Skär vaniljstången på längden och skrapa ur frön, lägg den tillsammans med grädde, mjölk och honung i en rymlig kastrull och låt det koka upp.
Vispa äggulor och socker riktigt luftigt. Häll ner den heta mjölkblandningen under fortsatt vispning. Häll tillbaka allt i kastrullen igen. Värm upp under omrörning till blandningen är 82 grader.
Sila genom en finmaskig stålsil till en kall bunke och kyl i vattenbad.
Sätt plastfolie över och ställ i kylskåp, helst ett dygn.
Vispa eller mixa den kalla glassmeten och häll över den i glassmaskin. Har du ingen glassmaskin kan du lika gärna hälla smeten i en burk och ställa i frysen, rör om lite då och då under tillfrysningen.
Smaklig spis ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar