Helt oslagbara bullar att ta med på sommaren picknick eller till stranden.
Till 25-30 kringlor behövs: 2,5
dl mjölk / 50 g jäst / 1 dl strösocker / 1 msk bakpulver / 12,5 dl vetemjöl / 2 ägg / 1 tsk flingsalt / 1 msk kardemumma / 200 g rumstempererat smör
Till dekoration: smält smör / strösocker / vaniljsocker
Lös upp jästen i den
kalla mjölken. Blanda alla ingredienser, utom smöret. Knåda degen smidig ca 10
minuter på låg hastighet. Tillsätt smöret klickvis under fortsatt knådning, degen
ska bli blank och smidig. Täck degbunken med plastfolie och låt degen
vila i rumstemperatur ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader.
Stjälp upp degen på mjölat bakbord, dela degen i 30 delar och forma varje del till en kringla. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Låt kringlorna jäsa ca en timme.
Sätt in dem i ugnen och grädda kringlorna i 6-8 minuter. Låt kringlorna kallna på galler under bakduk.
Sätt ugnen på 225 grader.
Stjälp upp degen på mjölat bakbord, dela degen i 30 delar och forma varje del till en kringla. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Låt kringlorna jäsa ca en timme.
Sätt in dem i ugnen och grädda kringlorna i 6-8 minuter. Låt kringlorna kallna på galler under bakduk.
Vid servering
penslas de med smält smör och doppas i en blandning av strösocker och
vaniljsocker.
Smaklig spis ♥
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar