söndag 2 juni 2013

Smörstekt kattfisk med nobissås


Vi fortsätter att njuta av primörer, så här mycket sparris har vi aldrig skördat tidigare :D
Dagen till ära serverad tillsammans med svensk nypotatis, smörstekt kattfisk och nobissås.

Vi delade ner kattfisken i portionsbitar, marinerade den i citronsaft och flingsalt ungefär en halv timme.

Nobissås: 1 ägg / 1 msk vit balsamvinäger / 2 dl rapsolja / 1 tsk fransk senap / 1 klyfta vitlök / 0,5 dl finhackad gräslök (pujolök går också bra, men ta lite mindre) / salt / peppar

Lägg ägget i kokande vatten och koka det exakt 3 minuter, spola det i kallt vatten. Knäck ägget i en bunke, gröp ur hela ägget. Tillsätt vinäger och vispa sönder ägget, antingen i matberedare eller med mixer. Fortsätt vispa och häll i oljan, först droppvis sedan i en fin stråle. Såsen ska bli tjock och blank, nästan som majonäs.
Smaksätt såsen med senap, finriven vitlök, salt, peppar och ha till sist ner gräslöken. Låt såsen stå och mogna en halv timme.

Smörstek fisken ca 5 minuter, beroende på tjocklek och lägg upp på varma tallrikar. Servera med nykokt potatis och nobissås. Smaklig spis ♥


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar