lördag 22 juni 2013

Kaffemarinerad kalkonfilé med jordgubssallad


Ibland är det svårt att få variation på det grillade, den här marinaden kommer vi garanterat att använda fler gånger. Passar lika bra till både, kyckling, fläskfilé och , som här, kalkonbröst.

Ca 200 g kalkonbröstfilé per person.
Marinad: 1,5 dl rapsolja / 3 msk mörkrostade kaffebönor / 3 msk sambal oelek / 2 finrivna vitlöksklyftor / 2 msk japansk soja / 2 msk umamipasta (eller tomatpuré) / 1 tsk torkad rosmarin / 1 msk honung.

Jordgubbssallad: ca 2 liter blandad sallad / 250 g söta körsbärstomater / 0,5 l jordgubbar / gräslök
Dressing: 2 msk röd balsamvinäger / 6 msk olivolja / 1 tsk honung / 0,5 tsk örtsalt

Stöt kaffebönorna grovt i mortel och blanda med resten av ingredienserna till marinaden. Skiva köttet i 1,5 cm tjocka skivor och lägg i marinaden ca 8 timmar.

Riv salladen i bitar, halvera körsbärstomaterna och dela jordgubbarna i fyra delar.  Lägg salladen i botten, lägg jordgubbar och tomater ovanpå, toppa med hackad gräslök.
Blanda alla ingredienserna till dressingen och vispa till den blir tjock. Häll dressingen över salladen.

Ta upp köttet från marinaden och skrapa av så mycket av kryddorna som möjligt. Grilla 5-8 minuter direkt över glöden.

Smaklig spis ♥


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar