måndag 17 juni 2013

Jordgubbsmacrons


Riktigt söta och fulla med smak, då är jordgubbar perfekt att smaksätta den italienska smörkrämen som är inklämd mellan macronerna.

Till macronerna behövs: 100 g äggvita / 30 g strösocker / 200 g florsocker / 100 g mandelmjöl / 0,5 tsk röd karamellfärg.
Till smörkrämen behövs: 50 g vatten / 125 g strösocker / 2 msk vaniljsocker / 2 äggvitor/ 200 g rumstempererat smör / 75 g jordgubbar

Vispa äggvitorna till macronerna till hårt skum, tillsätt strösocker och färg under fortsatt vispning. Blanda florsocker och mandelmjöl och rör ner det försiktigt i den vispade äggvitan.
Spritsa ut smeten till små rundlar (2 cm i diameter) på bakplåtspapper. Låt macronerna torka en timme. Sätt ugnen på 170 grader.
Grädda macronerna i ca 10-12 minuter, till de känns lätta. Låt dem kallna på plåten.

Mixa jordgubbarna till mos och sila dem genom stålstil. Koka upp vatten och socker till smörkrämen. Låt koka till 116 grader. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt den heta sockerlagen försiktigt under fortsatt vispning. Vispa till krämen svalnat, ca 15-20 minuter. Tillsätt rumstempererat smör klickvis. Smaksätt med vaniljsocker och jordgubbsmos.

Bred smörkrämen på en macron och sätt nästa ovanpå, som en jojo. Förvar macronerna svalt , men inte kylskåpskallt.
Smaklig spis♥


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar