måndag 3 juni 2013

Beer can chicken


Eller helt enkelt rubbad, grillad kyckling uppträdd på halvfull ölburk.

Till 4 personer använde vi 1 färsk kyckling (ca 1,5 kg) / 33 cl ljus lager på burk / 2 lime / 0,5 dl kallpressad rapsolja / 1 msk flingsalt / rejält knippe färska kryddor (citrontimjan, gråtimjan, guldoregano, oregano, dragon, citronmeliss, rosmarin, 2 lagerblad)

Förbered grillen för indirekt grillning med bricketter för ca 1,5 timmes grillning. Drick upp halva ölen under tiden. Tryck hål i den övre delen av ölburken med en syl. Lägg i lagerbladen och hälften av de andra kryddorna.
Resterande hälften av kryddorna läggs i mixer tillsammans med saft och rivet skal från limen, salt och olja. Mixa till en vår rubb och smörj in kycklingen ordentligt, både in och utvändigt.
Ställ ölburken i en plåtform, trä kycklingen över burken och bred ut benen så att den står stadigt.
Ställ kycklingen i grillen och stäng locket, pensla med saften varje kvart. Kycklingen behöver 1-1,5 timme i grillen till innertemperaturen är 70 grader.
Stäng spjällen på grillen och låt kycklingen stå och vila ca 10-15 minuter.

Vi serverade kycklingen med den HÄR såsen och klyftpotatis. Smaklig spis ♥


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar