söndag 26 maj 2013

Rabarberpaj


Pajdeg: 2,5 dl vetemjöl / 0,5 dl florsocker / 150 g laktosfritt smör / 1 msk kallt vatten

Fyllning: 150 g marsipan (Odense) / 350 g rabarber / 50 g laktosfritt smör / 1 dl råsocker / 2 äggulor / 1 msk vaniljsocker / 50 g mandelspån

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda snabbt ihop ingredienserna till pajdegen och tryck ut i en pajform, ända upp på kanterna. Riv marsipanen grovt och lägg ovanpå botten, täck med finskuren rabarber.
Smält smöret i en kastrull, rör ner socker, vaniljsocker och äggulor, låt sjuda till en kräm. Här krämen över rabarbern och toppa med mandelspån. Grädda pajen i ca 25 minuter till den får fin färg.

Servera avsvalnad med lättvispad grädde. Smaklig spis ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar