torsdag 2 maj 2013

Ostpaj med grön sparris


Grön sparris är en av vårens bästa primörer och vi äter det så ofta vi kan. Här i form av paj.

Pajdeg: 3 dl vetemjöl / 2 msk kallt vatten / 125 gr smör / 1 tsk örtsalt
Fyllning: ca 8 dl riven lagrad ost / 3 ägg / 1 dl laktosfri vispgrädde / 1 knippe sparris / svartpeppar


Sätt ugnen på 225 grader. Blanda ingredienserna till pajdegen i en matberedare och kör ihop till en smidig deg. Tryck ut pajdegen i en pajform ända upp på kanten. Ställ i kylskåpet medan du väntar på ugnen, ca 20 minuter.
Nagga botten på pajskalet och förgrädda 10-15 minuter.

Vispa ihop grädde, ägg och några varv på pepparkvarnen. Lägg hälften av osten i pajskalet, lägg på sparrisen och sedan resten av osten. Häll över äggstanningen.

Grädda pajen ca 20 minuter till den får fin färg. Låt den gärna stå 10-15 minuter innan du skär i den.


Pajen är jättegod som den är med lite sallad till, eller som tillbehör till något grillat ;-) Smaklig spis ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar